YOUTH FUTURE CONFERENCE 2021

Kids Climate Conference wordt Youth Future Conference!

 


We zijn er weer, mét vernieuwd concept!

 

Na de succesvolle Kids Climate Conference van de afgelopen jaren, zijn we terug met een nieuw concept: de Youth Future Conference (YFC).  

 

Een evenement voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar die hun stem willen geven voor de toekomst. Welke inovatieve ideeën bedenk jij, samen met 60 andere jongeren, voor een groene, leefbare en duurzame stad van de toekomst? De beste ideeën worden tijdens de Wereldtuinbouw-tentoonstelling Floriade in 2022 gepresenteerd aan de hele wereld.

 

Ontmoet op 13 en 14 november in Center Parcs De Eemhof andere jongeren met dezelfde gedachtengang, die willen dat we beter met de aarde omgaan en dat de toekomst duurzamer wordt. Die boordevol ideeën zitten om de wereld groener te maken.

  

Hoe maken we steden duurzamer?


Het hoofdthema van de YFC is ‘creating sustainable solutions for Growing Green Cities’. We dagen jou uit mee te denken over concrete ideeën om de steden van de toekomst duurzamer te maken. Hoe maak je een stad bestand tegen klimaatverandering? Hoe ga je om met wateroverlast? Hoe bouw je huizen duurzamer? Op welke manier blijven we gezond in de stad? Waar komt gezond en voldoende voedsel vandaan? 

 

Natuurlijk leren we je alles over de thema’s van Growing Green Cities door interessante workshops. Zo kan jij, met je groep, tot het beste idee komen. 

 

De workshops

 

De inhoud van de workshops zijn gebaseerd op de sustainable development goals (SDGs) van de Verenigde Naties (VN). Dit zijn doelen die alle landen van de VN hebben afgesproken om van de wereld een eerlijke en duurzame plek te maken voor iedereen.

Tien van deze doelen hebben te maken met de thema’s Growing, Green en Cities:

SDG's

 

De thema’s zijn:

-         GROWING        Voeding, gezondheid & verantwoorde productie             
SDG 2, SDG 3, SDG 12

-         GREEN               Klimaat & biodiversiteit                         
SDG 6, SDG 13, SDG 14 en SDG 15               

-         CITIES                Steden, infrastructuur & duurzame samenleving            
SDG 7, SDG 9, SDG 11

                       

 

Wat kun je verwachten?

Je komt tijdens het weekend van 13 en 14 november 2021 naar Center Parcs De Eemhof waar je alle andere jongeren en het YFC-team ontmoet en aan de slag gaat met de thema’s natuur, klimaat, duurzaamheid, groene steden, energie, voedsel en gezondheid.

 

Tijdens het weekend ontmoet je Janouk Kelderman, presentatrice van Klokhuis en WWF-ambassadeur. Zij ging voor haar nieuwe boek zelf op zoek naar een duurzame wereld en kan jou er alles over vertellen. Daarnaast kun je de hulp inschakelen van het YFC-panel, met mensen die echt alles weten over duurzaamheid en politiek. Tenslotte zul je tijdens het weekend kennismaken met een panel van gepassioneerde internationale jongeren: de makers van de Climate Clips. Je kunt hen alle vragen stellen die je hebt over duurzaamheid in andere werelddelen en hun rol daarbinnen.

  

Ook wordt er tijdens het weekend een documentaire gemaakt, waar jij aan meewerkt. De docu zal uiteindelijk gedeeld worden met bedrijven, beleidsmakers, de politiek en de media.

 

In 2022 zal het evenement een vervolg krijgen op wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, waar bedenkers van de beste ideeën het podium krijgen om hun uitgewerkte plan tentoon te stellen. 

 

Ouders / verzorgers

 

Op zaterdag 13 november zijn de families van de deelnemers ook van harte welkom op Center Parcs De Eemhof. Het gezin kan gedurende deze dag op Center Parcs De Eemhof als dagjesgast onze activiteiten boeken. Uiteraard is het ook mogelijk om de deelnemer in de ochtend te brengen en aan het einde van de dag op te halen.

 

De Youth Future Conference wordt georganiseerd door Center Parcs, British Embassy the Hague, WWF en Missing Chapter Foundation in samenwerking met Floriade Expo 2022.

 

Deelnemen?

Wil je meer weten over hoe je kan deelnemen: klik dan hier