Q&A Kids Climate Conference

 

Waarom organiseren we Kids Climate Conference?

Het driedaags evenement is een initiatief van het Wereld Natuur Fonds en Center Parcs. Beide zijn overtuigd dat het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Ten eerste gaat het om hún toekomst op onze planeet en ten tweede hebben kinderen vaak een verrassende kijk op ‘volwassen’ onderwerpen. En hoe leuk is het om samen met andere kids workshops te volgen, iets te leren en dat aan anderen door te geven!

 

Wat zijn de doelstellingen?

Kinderen gebruiken samen hun creativiteit om oplossingen te bedenken die bijdragen aan een leefbare wereld. Kids Climate Conference biedt een platform om aan de slag te gaan met ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. De slimme oplossingen, ideeën en quotes van de deelnemende kinderen en de gemaakte kinderklimaatdeals worden na afloop van het evenement verzameld in een Kids Climate magazine, die wordt verspreid onder gezinnen, scholen  het bedrijfsleven en de Nederlandse & Vlaamse overheden.

 

Voor wie wordt Kids Climate Conference georganiseerd?

Kids Climate Conference wordt georganiseerd voor de Vlaamse en Nederlandse jeugd in de leeftijdscategorie van 8 tot 14 jaar, inclusief ouders, broertjes en zusjes.

 

Wat gaat er plaatsvinden?

Kids Climate Conference is een driedaags evenement waar met behulp van interactieve workshops rond het thema ‘voeding’, deelnemers worden uitgedaagd tot verschillende stellingen te komen die worden opgenomen in een speciaal magazine. Het hoofdthema van dit jaar is ‘Je bent wat je eet'. De interactieve workshops worden tijdens het weekend aangevuld met een dialoogsessie geleid door Jochem van Gelder, ambassadeur van de Missing Chapter Foundation. Verder verlenen verschillende politici en sporters – zoals Kim Clysters- hun medewerking  én worden er muzikale optredens gegeven door populaire artiesten.

 

 Wie ondersteunen Kids Climate Conference?

Initiatiefnemers van Kids Climate Conference zijn: Wereld Natuur Fonds en Center Parcs.  Kids Climate Conference 2017 wordt verder ondersteund door: Missing Chapter Foundation, Klimaatverbond Nederland, Stichting Nederland Schoon & Mooimakers.be, Albron, Boerenbond/Plattelandsklassen, Christelijke Mutualiteit, Instituut Brood & Gezondheid vzw, Group De Ceuster, Greenyard Prepared, OVAM & VLACO en VELT.

 

Waar wordt Kids Climate Conference gehouden?

De Vlaams/Nederlandse Kids Climate Conference wordt midden in de natuur gehouden op het terrein van Center Parcs Erperheide in België). In de periferie van het park hebben de partners een klimaatkamp gebouwd waar de deelnemers hun ervaringen zullen opdoen. De Duitse Kids Climate Conference van 2017 is in juni gehouden op het Center Parcs Park Hochsauerland. Dit park bevindt zich in de mooie natuur rondom Winterberg.

 

Valt er iets te winnen?

Voor ieder deelnemer zal participatie aan Kids Climate Conference al een enorme ervaring en verrijking betekenen. Daarnaast worden de beste stellingen/recepten/ideeën opgenomen in een speciaal magazine en meegenomen in de communicatie van de Kids Climate Conference partners.

 

Is dit een eenmalig initiatief?

Nee, dit is inmiddels de vijfde Nederlands/Vlaamse editie van Kids Climate Conference en hebben er reeds drie Kids Climate evenementen in Duitsland plaatsgevonden. De organisatie van Kids Climate Conference streeft er naar elk jaar een editie te organiseren in beide landen.

Contact

Kids Climate Conference

T +31 (0)10 49 89 584